Duurzame tuin laten aanleggen - Hoveniersbedrijf de Rooij

Bel ons:(0252)-684923

Bollenstreek

Leiden - Haarlem

Advies

Wij helpen graag

Bel ons

(0252)-684923

Duurzame tuinaanleg

Duurzame tuinaanleg

Duurzame tuin heeft meer te bieden

Een duurzame tuin sluit zeer goed aan op onze groene visie. Een tuin waarin u de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Dát is een levende tuin. Daarom hebben wij ons aangesloten bij NL Greenlabel, een platform voor bedrijven en organisaties, die de buitenruimtes willen verduurzamen. Deze organisatie is opgericht door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra en landschapsontwerper Nico Wissing.

Duurzaamheid is de trend van nu en de toekomst! Het is algemeen bekend dat een groene en duurzame tuin veel meer te bieden heeft dan een versteende tuin. Een groene tuin is beter voor het klimaat, de gezondheid en voorkomt wateroverlast.

Duurzame tuin met beplanting

Duurzame tuin beter voor het milieu

Een duurzame tuin is een milieuvriendelijke tuin. Voor de aanleg kiest u bewust voor verantwoorde producten en materialen. Daarnaast is de verhouding van grijs 40 % en groen 60 % erg belangrijk. Het zorgt namelijk voor een goede waterinfiltratie en meer groen is beter voor het klimaat en uw gezondheid.

Doordat bedrijven veel meer Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn er ook steeds meer duurzame materialen en producten verkrijgbaar. De consument heeft nu veel meer keus en hoeft geen afweging meer te maken tussen design en verantwoord.

 

vlek_1
Insecten hotel in vorm van een huisje

Ecologische tuin

Waar een duurzame tuin zich meer op het gebruik van verantwoorde materialen richt, richt een ecologische tuin zich op een groene aankleding met inheemse beplanting. De aanleg van deze twee type tuinen wordt eigenlijk bijna altijd gecombineerd onder de noemer duurzame tuinaanleg. Inheemse beplanting zijn planten die hier van nature voorkomen. Deze planten zijn geliefd bij insecten en vlinders, wat weer vogels aantrekt. Voor meer informatie over vogel en vlindervriendelijke tuin.

Duurzame materialen en producten

Duurzame tuin producten en materialen

Materiaal is duurzaam als de natuur zo min mogelijk wordt belast met de vervaardiging en het transport ervan. Een lange levensduur is ook één van de kenmerken. Daarnaast dient het product het ecologisch evenwicht van de tuin zo min mogelijk te verstoren of met andere woorden een product die het natuurlijk evenwicht juist ondersteunt. NL Greenlabel geeft keurmerken uit voor materialen en producten die aan de duurzaamheidsnorm voldoen. Bekijk het overzicht.

 

Kosten duurzame tuinen

Duurzaam duur? Nee!

Het woord duurzaam wordt soms verward met duur, maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn tegenwoordig veel verantwoorde materialen en producten op de markt in verschillende prijsklassen. Een groene tuin is in veel gevallen goedkoper, dan de traditionele tuin.

Hoveniersbedrijf

Duurzame tuin laten aanleggen

Als NL Greenlabel professional hebben wij de kennis in huis als het gaat om duurzame tuinaanleg. Wij kunnen u adviseren en samen kijken naar de duurzame mogelijkheden. Van het ontwerp tot de complete uitvoer ervan kunnen wij voor u verzorgen. Neem contact met ons op of bel naar 0252-684923.