Een groen schoolplein

Als u denkt aan een schoolplein, wat zie je dan voor u? Is dat een plein met grote, grijze tegels en hier en daar een speeltoestel? Of juist een plein omgeven met groen? Een plek waar kinderen kunnen rennen en ravotten, waar een tak verandert in een toverstaf en struiken dienen als de állerbeste schuilplek voor verstoppertje. Het zijn dié groene en levendige schoolpleinen waar wij graag aan bijdragen.

Waarom kiezen voor een groen schoolplein?

Een natuurlijke omgeving waar kinderen vrij kunnen spelen, blijkt van aantoonbaar belang voor hun ontwikkeling. Het stimuleert ze tot bewegen, prikkelt de fantasie en daagt uit tot ontdekken. Je kunt een groen schoolplein dus zien als buitenlokaal, waar het leren in de pauzes gewoon doorgaat. Daarnaast dragen de groene en levendige schoolpleinen een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

Een groen en levendig schoolplein:
 • oen schoolplein - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - prikkelt de fantasie
  Prikkelt de fantasie
 • Groen schoolplein - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - draagt uit tot ontdekken
  Daagt uit tot ontdekken
 • Groen schoolplein - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - stimuleert tot bewegen
  Stimuleert tot bewegen
 • Groen schoolplein - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - Draagt bij aan de biodiversiteit
  Draagt bij aan de biodiversiteit
 • Groen schoolplein - Hoveniersbedrijf Rens de Rooij - Draagt bij aan de ontwikkeling van het kind
  Draagt bij aan de ontwikkeling van het kind
Hoe ziet een groen schoolplein eruit?

Een groen schoolplein bevat diverse elementen. Voor het prikkelen van de creativiteit, richten we de pleinen zo in dat er overal iets anders gebeurt. We vermijden zoveel mogelijk rechte lijnen en strakke vlakken. Daarentegen zoeken we hoogteverschil door grote bomen en planten af te wisselen. Voor het stimuleren tot bewegen, creëren wij avontuurlijke speeltoestellen van natuurlijke materialen. En voor het kunnen ontdekken van lieveheersbeestjes, rupsen, pissebedden en vlinders, plaatsen wij veel groen. Bomen, (vlinder) struiken en planten bieden de ideale omgeving om deze diertjes aan te trekken.

Bijdrage aan de biodiversiteit

Een bijdrage aan de biodiversiteit klinkt positief, maar wat betekent dat precies? Als je biodiversiteit letterlijk zou vertalen betekent het afwisseling van leven. Het is de variatie van planten en dieren op onze aarde die onze natuur in balans houdt. Samen leveren zij ons wat wij nodig hebben voor ons bestaan. Ruimte maken voor diverse planten én dieren is dus belangrijk voor de natuur en uiteindelijk ook voor ons. De aanleg van een groen schoolplein draagt bij aan het behoud van de balans in de natuur. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen.

Enthousiast geworden en wilt u graag advies op maat ontvangen voor de aanleg van een groen schoolplein? Of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan nu contact met ons op.